Anglicko-český salesiánský tábor iSEC 2024

Další rok a další iSEC za námi… V tuhle chvíli jsou už sice všichni spokojeně doma, ale vzpomínky na 10 nabitých dní v Dešné u Dačic nám určitě ještě na dlouhou dobu zůstanou.

Celých deset dní se přes 30 účastníků těšilo kreativnímu programu sedmi leaderů (vedoucích) z toho dvou zahraničních. Internationals přijeli konkrétně z Malty, Melanie a pak také Alexi s kořeny v Kolumbii a Belgii. Oba vedoucí do celé skupiny skvěle zapadli, pomáhali dotvářet veselou atmosféru a dodávali nám motivaci používat více angličtiny. Celkově nám tábor pomohl se v angličtině zlepšovat, nebát se mluvit cizím jazykem a díky prezentacím od internationals se taky dozvědět něco o jejich zemích.

Nechybělo spousta her, programu k zamyšlení ani hodně amatérského tance :⁠-⁠). Z her například Big game, při které jsme hledali odpovědi, ale taky jsme museli být ve střehu, hlídat čísla ostatních hráčů na zádech a zároveň je zjišťovat. Nechybělo ani klasické zpívání u táboráku nebo zchlazení se při vodní bitvě. Nejsilnější vzpomínkou se ale určitě stal výlet, kdy nám sice počasí nepřálo, ale nakonec to náš zážitek jenom prohloubilo. Za zmínku stojí také možnost popovídat si s jedním námi vybraným vedoucím. Po celý tábor jsme mohli zapřemýšlet nad naší budoucností, něco o selflove (sebelásce) a program k sebe rozvoji. Nejedno odpoledne bylo také zaměřeno na duchovní rozvoj a jedním z témat byla například smrt a jak si ji představujeme.

Za sebe jsem ráda, že jsem měla možnost poznat spoustu nových lidí, udělat si nekonečně vzpomínek, kamarádů a užít si neskutečných deset dní. Takže příští rok přijeď i ty protože to za to rozhodně stojí!

Marie Krutská, Ondřej Bulvas a Veronika Janačková